De Nacht van de Rechtsstaat. Vrijdag 15 november 2011. 20.00-02.000 uur in Felix Meritis, Amsterdam

De rechtsstaat als bindend en verbindend principe is van groot belang, maar staat regelmatig ter discussie. Is de rechtsstaat voldoende als gemeenschappelijk en verbindend kader? Of herkennen burgers zich juist niet in de rechtsstaat? Worden verschillende bevolkingsgroepen wel gelijk behandeld? Zijn rechters niet bevooroordeeld of te soft? Is er wel genoeg ruimte voor een afwijkende visie op de samenleving? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens deze tweede editie van de Nacht, met de betrokkenheid van de burger bij de rechtsstaat als centrale thema.  

Met o.a. Piet Hein Donner, Eberhard van der Laan, Bas Heijne, Beatrice de Graaf, Dick Pels, Willem Schinkel, Marietje Schaake, Dennis de Jong, Jan Kuitenbrouwer, Hasna Bouazza, Hans Laroes, Inez Weski, Willem van Bennekom, André Rouvoet, Gervaise Coebergh, Jacques Monasch, Wibren van der Burg, Thomas von der Dunk, Lilianne Ploumen, Marcel Duyvestijn,  Boris van der Ham, Sadik Harchaoui en Linda Bouws. Moderatoren Felix Rottenberg, Andrew Makkinga, Hans Harbers en Stijn Sieckelinck.

 

Kom naar de Nacht van de Rechtsstaat en betaal 7,50 euro in plaats van 10 euro!

Reserveer je kaartje via felix@felix.meritis.nl of 020 623 13 11 of koop je toegangskaartje aan de kassa. (Reserveringen kunnen van tevoren tot en met de avond van de Nacht van de Rechtsstaat nog worden opgehaald)
Het reserveren/ kopen van een kaartje kan alleen onder vermelding van:  ‘Student Wibren van der Burg'
Maximaal 1 kaartje per persoon

 

Klik hier om de flyer te bekijken