Archief

Prof. Van der Burg benoemd tot Visiting Professor

Wibren van der Burg is met ingang van 1 september a.s. voor twee jaar benoemd tot Visiting Professor aan Queen Mary University London. Hij zal daar verbonden zijn aan het Centre for Law and Society in a Global Context.

Guest lectures on human rights

Professor Audrey Macklin (Toronto) and Professor Richard Moon (Windsor) will visit ESL from 18 to 20 February to give guest lectures on human rights.

Mr. Sarghandoy over Zwarte Piet in het Nederlands Juristen Blad (NJB)

Khaibar Sarghandoy heeft een nieuwe publicatie: ‘Zwarte Piet: een omstreden traditie’, NJB 2013, afl. 43, pp. 3005-3009.

Verslag van de Diversity conferentie

Het verslag van de conferentie The Shape of Diversity to Come. Global Community, Global Archipelago, or a New Civility? staat online.

Feiten en waarden?

Wouter de Been en Sanne Taekema hebben een boekbijdrage geschreven over de verstrengeling van feiten en waarden.

Kerk en buitenwereld

Wibren van der Burg heeft een nieuwe publicatie die is uitgebracht in het boek ‘Kerk en Buitenwereld’.

Belangrijk bezoek van de LSE

Van 26 tot 29 november zal Kristin Rundle van de London School of Economics (LSE) op bezoek komen bij de Erasmus School of Law (ESL).

Nieuwwij.nl

Interview met Wibren van der Burg op nieuwwij.nl over de waarde van idealisme.

Filosofie & Praktijk

Artikel Wibren van der Burg in Filosofie & Praktijk over De neutrale-overheid – ‘and never the twain shall meet?’.

Met korting naar de Nacht van de Rechtsstaat!

Vrijdag 25 november vindt de tweede editie van de Nacht van de Rechtsstaat plaats in Felix Meritis, Amsterdam. Ontvang nu als rechtenstudent 2,50 euro korting op je toegangskaartje.

Lezing in Bant

Op 18 november geeft Wibren van der Burg een lezing in Bant met als titel ‘Samenleven in verscheidenheid – hebben we de kunst verleerd?’.

Commentaren op Lautsi

In het laatste nummer van Religion and Human Rights aandacht voor de uitspraak van het EHRM over kruisbeelden in de Italiaanse scholen (Lautsi-II). Met bijdragen van van onder meer Jeroen Temperman, Wouter de Been, Kristin Henrard, Roland Pierik en Wibren van der Burg, en Jean-Marc Piret. Klik hier.

Symposium was een succes

Op het symposium “Law and Religion in the 21st Century” hebben verschillende sprekers hun licht laten schijnen over de verhouding kerk en staat, religie en politiek, in de huidige tijd. Geïnteresseerden kunnen hier een verslag vinden van de bijeenkomst.

Promotie Wouter Limborgh

Op 7 oktober promoveert Wouter Limborgh op het proefschrift  ‘Culturele vrijheid en het strafrecht’. Klik hier voor het persbericht.

VolZin

In het tijdschrift VolZin van 16 september staat een interview met Wibren van der Burg over de vrijheid van godsdienst.

Schepper & Co Radio

Wibren van der Burg bij Schepper & Co Radio over Religie na 9/11.

Tweede Kamer

Op donderdag 15 september 2011 zal  een rondetafelgesprek over de Scheiding tussen kerk en staat en grondrechten plaatsvinden in Den Haag. De  commisie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer heeft hiervoor een aantal deskundigen uitgenodigd, waaronder prof. Wibren van der Burg. Ter voorbereiding hierop heeft deze een korte notitie geschreven. Voor de inhoud hiervan, klik hier.

Symposium

Op 23 september 2011 zal er onder leiding van Dr. de Been een symposium plaatsvinden met als titel Law and Religion in the 21st century.

Nederlands Dagblad

Wibren van der Burg in Nederlands Dagblad over de nieuwe kledingcode voor de politie.

Wibren van der Burg in Filosofisch Kwintet

De uitzending van het Filosofisch Kwintet van zondag 17 juli 2011 (HUMAN, 12.10 Nederland 1) is gewijd aan het thema Rechtsstaat en Religie. Gasten zijn Wibren van der Burg, Paul Cliteur en Markha Valente.

Wibren van der Burg bij Schepper & Co Radio

Zondag 17 juli 2011 van 16.00 tot 17.00 wordt het eerder uitgezonden interview van Ypko van der Goot met Wibren van der Burg herhaald. Schepper & Co Radio op Radio 5.

Wibren van der Burg

In de Volkskrant van zaterdag 18 juni 2011: “We hebben de kunst verleerd om te gaan met verschillen.”

Verschenen

Marlies Galenkamp ‘Als de dienst het toelaat. Over de weigerambtenaar en de gewetensvrijheid’, in: Hansko Broeksteeg en Ashley Terlouw (red.), Overheid, recht en religie, p. 283-298.Marlies Galenkamp ‘Als de dienst het toelaat. Over de weigerambtenaar en de gewetensvrijheid’, in: Hansko Broeksteeg en Ashley Terlouw (red.), Overheid, recht en religie, p. 283-298.